>
OFFSTAGE FESTIVAL

OFFSTAGE FESTIVAL

OFFSTAGE FESTIVAL

Πού: ΘΕΑΤΡΟ FLEA ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Πότε: POSTPONED - NEW DATES TBA

Εισιτήρια: 2-Day pass €65 | 1-Day pass €35 | Single Workshop €15

Διάρκεια: Διάφορες Διάρκειες (δείτε πιο κάτω)

Ηλικίες: Όλες οι ηλικίες ευπρόσδεκτες

Γλώσσα: Ελληνικά & Αγγλικά (δείτε λεπτομέρειες πιο κάτω)


Παραγωγός/Διοργανωτής


Πληροφορίες:

offstage
/ɒfˈsteɪdʒ/.

επίρρημα

(στο θέατρο) μακριά από τη σκηνή και μη ορατό από το κοινό

festival
/ˈfɛstɪv(ə)l/

ουσιαστικό

μια οργανωμένη σειρά συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων ή ταινιών που διοργανώνονται ετησίως στον ίδιο χώρο

Λοιπόν, πήραμε αυτές τις δύο αντίθετες λέξεις και τις συνδυάσαμε για να δημιουργήσουμε το πρώτο OFFSTAGE FESTIVAL το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτωβρίου 2022 στο Flea Theatre στη Λευκωσία με ένα πλούσιο πρόγραμμα σεμιναρίων και εργαστηρίων για τις παρασκηνιακές τέχνες από επαγγελματίες της ψυχαγωγικής βιομηχανίας της Κύπρου.

*Θα παρασχεθεί πιστοποιητικό συμμετοχής


Περισσότερες Πληροφορίες:

Είχατε ποτέ την επιθυμία να οργανώσετε μια παράσταση ή ένα φεστιβάλ από την αρχή μέχρι το τέλος αλλά δεν ξέρατε από πού να ξεκινήσετε και πού να τελειώσετε;

Έχετε πάει ποτέ σε μια παράσταση και πιάσατε τον εαυτό σας να χαζεύει τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια και να σκέφτεται "πώς τα κάνουν όλα αυτά";

Είστε ηθοποιός, σκηνοθέτης, σκηνογράφος, φωτιστής ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε και θέλετε να μάθετε πώς να παραμένετε ψύχραιμοι ή αλλιώς ZEN, στη βιομηχανία του θεάματος;

Λατρεύατε πάντα τα μιούζικαλ και θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη μουσική στο θέατρο και πώς να κρατάτε την ορχήστρα, τους τραγουδιστές και τους ηθοποιούς σε τέλεια αρμονία και έλεγχο;

Ενδιαφέρεστε να μάθετε για το κερασάκι στην τούρτα που μπορεί να δώσει ζωή σε κάθε παράσταση, τα φώτα;

Αν είπατε "ναι" σε κάποιο ή σε όλα τα παραπάνω, τότε το OFFSTAGE FESTIVAL είναι σίγουρα για εσάς!

 

ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Σάββατο 15 Οκτωβρίου:

15:00 - 16:30
Δημιουργώντας κόσμους: Εισαγωγή στον σχεδιασμό σκηνικών και κοστουμιών για παραστάσεις


Ομιλήτρια: Έλενα Κατσούρη

Διάρκεια:1,5 ώρα

Περιγραφή: To "Δημιουργώντας Κόσμους" είναι ένα εργαστήριο που θα ξετυλίξει το νήμα της θεατρικής σκηνογραφίας και της ενδυματολογίας. Τι είναι ένα σκηνικό; Τι είναι ένα κοστούμι; Πώς ξεκινάτε να σχεδιάζετε σκηνικά και κοστούμια για μια θεατρική παράσταση; Και πώς τα φέρνετε στη δράση και στη σκηνή; Αυτό το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα για την τέχνη του Σχεδιασμού Παραστάσεων ή σε άτομα που θα ήθελαν να ακολουθήσουν μια επαγγελματική καριέρα στο αντικείμενο.
Γλώσσα: Ελληνικά (Αγγλικά αν χρειαστεί)
Ποια είναι η Έλενα;
Η Έλενα Κατσούρη, ως σκηνογράφος/ενδυματολόγος, έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 40 παραστάσεις. Σχεδίασε τα κοστούμια για τους επίσημους εορτασμούς της 50ής επετείου της Κυπριακής Δημοκρατίας (2010). Υπήρξε τρεις φορές υποψήφια για το βραβείο THOC για το "The Rope Rider" (σκηνικά, 2003), "Glass World" (σκηνικά, 2009) και "Metamorphosis" (κοστούμια, 2009). Της απονεμήθηκε το THOC Prize για το 'Glass World' (σκηνογραφία, ETHAL, 2009). Έχει επίσης εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Τετραενάλε της Πράγας το 2007, 2011 και 2015. Τα κοστούμια της παράστασης "Metamorphosis" επιλέχθηκαν μεταξύ των 100 καλύτερων έργων στον κόσμο (2009-2013) και εκτέθηκαν στην έκθεση "World Stage Design" στην Ουαλία (Σεπτέμβριος, 2013).

----------

16:45 - 18:15
Παίζοντας με το φως


Ομιλίτρια: Καρολίνα Σπύρου

Διάρκεια: 1,5 ώρα 

Περιγραφή: Η βασική λειτουργία του φωτός στην καθημερινή μας ζωή είναι να κάνει τα πράγματα γύρω μας ορατά. Το φως μας φέρνει οπτικές πληροφορίες, τις οποίες μετατρέπουμε σε σκέψεις, ερμηνείες και συναισθήματα, και έτσι κατασκευάζεται η πραγματικότητά μας. Στον κόσμο του θεάτρου, η βασική λειτουργία του φωτός δεν αλλάζει. Υπάρχει για να κάνει τα πράγματα ορατά. Το εργαστήριο θα εξερευνήσει 3 βασικές αρχές του φωτός: την ένταση, την κατεύθυνση και το χρώμα και πώς αυτές οι βασικές αρχές μπορούν να χειραγωγηθούν για να δημιουργήσουν σκηνές σε μια θεατρική παράσταση. Θα εξεταστεί επίσης πώς μπορούν να συνδυαστούν προκειμένου να αφηγηθούν μια ιστορία και να δείξουν τον χρόνο, να αλλάξουν τον χώρο και να καθορίσουν τη διάθεση μιας παράστασης. Μέσα από εικόνες και πρακτικές επιδείξεις, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν το φως και την απουσία του, τις σκιές και τις βασικές αρχές της θεωρίας των χρωμάτων.
Γλώσσα: Ελληνικά και Αγγλικά 
Ποια είναι η Καρολίνα;
Η Καρολίνα Σπύρου σπούδασε Performance Design στο Liverpool Institute of Performing Arts και αποφοίτησε το 2003. Το 2017 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στον θεατρικό σχεδιασμό με κατεύθυνση τον σχεδιασμό φωτισμού στο Royal Welsh Collage of Music and Drama. Στην Κύπρο, από το 2004 εργάζεται ως ανεξάρτητη σχεδιάστρια φωτισμού για θέατρο, χορό, συναυλίες, φεστιβάλ και εγκαταστάσεις. Το 2017 ίδρυσε το light-s-up όπου εργάζεται ως καλλιτεχνική και τεχνική διευθύντρια. Η δουλειά της εκτέθηκε στο τμήμα της Κύπρου στην Quadriennale της Πράγας το 2011, ενώ το 2013 ήταν επικεφαλής φωτισμού της World Stage Design στην Ουαλία. Το 2016 της απονεμήθηκε το βραβείο καλύτερου σχεδιασμού φωτισμού για την παράσταση Η οικογένεια του (M)adam στα Θεατρικά Βραβεία Κύπρου 2016.

----------

18:30 - 20:30
Φεστιβάλ Μεγάλης Κλίμακας: Από το σημείο Α στο σημείο Β και πέραν αυτού


Ομιλητής: Ανδρέας Τραχωνίτης

Διάρκεια: 2 ώρες
Περιγραφή: Θέλετε λοιπόν να φέρετε τους αγαπημένους σας ροκ σταρ στην περιοχή της πόλης σας για να δημιουργήσετε μια μουσική εμπειρία που όλοι θα θυμούνται για πολλά χρόνια - έχετε σχεδιάσει τα πάντα, από την τοποθεσία μέχρι την αφίσα και ζυγίζετε πόσα εισιτήρια θα μπορούσατε να πουλήσετε. Περιμένετε όμως, γιατί υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να σχεδιάσετε και να σκεφτείτε. Αυτό το δίωρο εργαστήριο θα σας παρουσιάσει τις καλύτερες πρακτικές και την πλοήγηση σε όλο το χρονοδιάγραμμα του έργου. Από την αναλυτική περιγραφή του προϋπολογισμού σε κάθε βήμα μέχρι τον προγραμματισμό της καλλιτεχνικής κατεύθυνσης. Το εργαστήριο θα σας βάλει να ζυγίσετε έξυπνες επιλογές για να διατηρήσετε το περιβάλλον ασφαλές κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ σας, να κάνετε υπεύθυνα και κοινωνικά περιεκτικά σχέδια για την όλη εμπειρία και παράλληλα να παραμείνετε ασφαλείς κατά τη διαχείριση ολόκληρου του φεστιβάλ. Θα ενημερωθείτε για το τι πρέπει να περιμένετε κατά τη συνεργασία με τους καλλιτέχνες και τις ομάδες τους και πώς να πετύχετε τον ομαλότερο συντονισμό και παραγωγή εκδηλώσεων. Το εργαστήριο θα εξετάσει τις ερωτήσεις όλων των συμμετεχόντων για την επίλυση προβλημάτων και θα εξετάσει τον τρόπο παραγωγής ενός μουσικού φεστιβάλ μεγάλης κλίμακας.
Γλώσσα: Ελληνικά και Αγγλικά
Ποιος είναι ο Ανδρέας;
Ο Ανδρέας είναι παραγωγός, μηχανικός και σχεδιαστής ήχου. Μετά την αποφοίτησή του από το Berklee College of Music με πτυχίο στη μουσική παραγωγή και μηχανική και στη σύγχρονη σύνθεση και παραγωγή, δημιούργησε τη δική του μονάδα ηχογράφησης, το Studio eleven63 στη Λευκωσία. Από το στούντιό του, συνεργάζεται με την αφρόκρεμα της κυπριακής σκηνής και με καταξιωμένους διεθνείς πελάτες, κάνοντας παραγωγή, ηχογράφηση και μίξη δίσκων, τραγουδιών, jingles, κινηματογραφικών ταινιών και σχεδιάζοντας ήχο για κινούμενα σχέδια. Εκτός από τη δουλειά του στο στούντιο, έχει μεγάλη εμπειρία στη ζωντανή μουσική, όντας υπεύθυνος παραγωγής του Φεστιβάλ Φέγγαρος και της Louvana Records. Ο Ανδρέας είναι επίσης μέλος του διδακτικού προσωπικού του τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick από το 2009, διδάσκοντας παραγωγή ήχου.

 

-------------------------

 

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 

15:00-16:00
Η Ψυχική Υγεία στις Παραστατικές Τέχνες

Ομιλήτρια: Μυρτώ Μακρή

Διάρκεια: 1 ώρα
Περιγραφή: Το εργαστήριο Ψυχική Υγεία στις Παραστατικές Τέχνες θα ξεκινήσει με μια φιλοσοφική προοπτική των τεχνών. Τι βλέπουμε ως "τέχνη" και πώς συνδυάζονται τέχνη και ψυχολογία; Ποιες είναι οι δυσκολίες που συναντούν συχνά οι καλλιτέχνες στον κλάδο; Γιατί πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται και γιατί τόσοι πολλοί καλλιτέχνες παγιδεύονται σε βλαβερές ουσίες και δραστηριότητες; Πώς μαθαίνουμε να συγκρατούμαστε; Είναι αυτό μια δεξιότητα που μαθαίνεται; Πώς "παραμένουμε ψύχραιμοι" μέσα στην τρέλα της βιομηχανίας;
Γλώσσα: Ελληνικά και Αγγλικά

----------

16:30 - 18:00
"Λοιπόν, είναι η δουλειά του σκηνοθέτη"

Ομιλητής: Πάρης Ερωτοκρίτου

Διάρκεια: 1,5 ώρα
Περιγραφή: Ο σκηνοθέτης είναι ένας σχετικά πρόσφατος επαγγελματικός τίτλος στη μακρά ιστορία του θεάτρου. Τι ακριβώς όμως κάνει ένας σκηνοθέτης; Ποιος είναι ο ρόλος του/της στη σύγχρονη θεατρική πρακτική; Ποιες είναι οι ευθύνες του/της σε σχέση με το κείμενο, τους ηθοποιούς και το κοινό; Πώς μπορεί ο σκηνοθέτης να είναι ο "συγγραφέας" επί σκηνής, ιδίως όταν εργάζεται πάνω σε κλασικά κείμενα - ξεκινώντας από την επιλογή ενός έργου μέχρι την τελευταία του παράσταση; Χρησιμοποιώντας παραδείγματα από το έργο του Πάρη Ερωτόκριτου και άλλων σκηνοθετών, το σεμινάριο θα προσπαθήσει να αναλύσει και να διερευνήσει τα ζητήματα που εγείρονται από τα παραπάνω ερωτήματα. Μετά το σεμινάριο θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και απαντήσεις με τους συμμετέχοντες.
Γλώσσα: Ελληνικά (& Αγγλικά αν χρειαστεί)
Ποιος είναι ο Πάρης;

Ο Πάρης Ερωτοκρίτου είναι σκηνοθέτης θεάτρου και κινηματογράφου. Εκπαιδεύτηκε στη σχολή RADA και, την τελευταία δεκαετία, έχει δημιουργήσει ένα αξιοσημείωτο και μοναδικό θεατρικό έργο, επαναπροσδιορίζοντας κλασικά αριστουργήματα από συγγραφείς όπως ο Σαίξπηρ, ο Ευριπίδης και ο Georg Büchner, ο Ostrovsky, για να αναφέρουμε μόνο μερικούς. Είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής και ιδρυτής της βραβευμένης θεατρικής ομάδας Fresh Target Theatre Ensemble. Έχει ανεβάσει παραγωγές στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και την Κύπρο και έχει εργαστεί σε θεατρικές εταιρείες όπως το Cheek by Jowl, η Royal Shakespeare Company, το National Youth Theatre, το Bush Theatre και το Theatre Royal Stratford East.

----------

18:30-20:00
Η Τέχνη και η δημιουργία της ενορχήστρωσης: Ζωντανεύοντας μουσικές ιδέες

Ομιλητής: Αρης Αντωνιάδης

Διάρκεια: 1,5 ώρα
Περιγραφή: Μάθετε τα πάντα για την όμορφη αλλά πολύπλοκη διαδικασία μετατροπής των μουσικών ιδεών σε δομημένα, ολιστικά και οργανικά κομμάτια μουσικής που παίζονται σε μια παράσταση ή συναυλία. Απολαύστε αυτή την ευκαιρία να συζητήσετε την τέχνη, την δημιουργία και την επιχείρηση της ενορχήστρωσης με έναν επαγγελματία ενορχηστρωτή. 
Γλώσσα: Αγγλικά
Ποιος είναι ο Άρης;
Ο συνθέτης Άρης Αντωνιάδης, ο οποίος έχει επαινεθεί για τα "πνευματικά ύψη, το δράμα, την ένταση" της μουσικής του, "βυθίζοντας τον ακροατή σε έναν κόσμο ήχων" (The National Herald, Νέα Υόρκη), δημιουργεί έργα για τα πάντα, από συμφωνικές ορχήστρες μέχρι Big Bands της τζαζ. Έχει γράψει/ενορχηστρώσει για τον οκτώ φορές υποψήφιο για Grammy Bobby Sanabria, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την είκοσι οκτώ φορές χρυσή και πλατινένια τραγουδίστρια (IFPI Greece) Άλκηστις Πρωτοψάλτη, καθώς και για τους Μιχάλη Χατζηγιάννη, Γιώργο Περρή και τους κριτές του X-Factor (Ελλάδα) Γιώργο Θεοφάνους και Μαρίζα Ρίζου. Οι θεατρικές του δουλειές περιλαμβάνουν συνεργασίες με βετεράνους του Broadway, όπως ο συνθέτης/πιανίστας Andrew Gerle και ο σκηνοθέτης Joe Locarro. Από τον Ιανουάριο του 2021, είναι καλλιτεχνικός διευθυντής και αρχιμουσικός της TrakArt Pops Orchestra στη Λεμεσό της Κύπρου. Αποδέκτης του βραβείου Fulbright, ο Άρης ολοκλήρωσε τα πτυχία Bachelor και Master στην κλασική σύνθεση στο Manhattan School of Music στη Νέα Υόρκη, λαμβάνοντας το βραβείο Provost's Award for Academic Excellence κατά την αποφοίτησή του.

 

 

 


Ασφαλείς Τρόποι Πληρωμής
Εισιτήρια Πωλούνται

Η SoldOut Tickets ανήκει στην S.S.A Soldout Ltd και είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία παροχής υπηρεσιών έκδοσης και διάθεσης εισιτηρίων για τους παραγωγούς, διοργανωτές και τους χώρους εκδηλώσεων και ενεργεί αποκλειστικά ως μεσάζων μεταξύ του παραγωγού και του αγοραστή των εισιτηρίων.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Χρησιμοποιούμε cookies για σωστή πλοήγηση και λειτουργία ιστότοπου και για στατιστικούς και αναλυτικούς σκοπούς. Μπορείτε να επιλέξετε τις κατηγορίες cookie που θέλετε να διαχειριστείτε μέσω των Ρυθμίσεων Cookies ανά πάσα στιγμή. Διαμορφώστε τις Ρυθμίσεις Cookies πριν συνεχίσετε. Για να μάθετε περισσότερα, διαβάστε την Πολιτική Cookies της ιστοσελίδας μας