>
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2022

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2022

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2022

Πού: ΛΕΜΕΣΟΣ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΠΑΦΟΣ

Πότε: 06/07/2022 - 06/08/2022

Εισιτήρια: €12│€8 Μειωμένο (μαθητές, φοιτητές, εθνοφρουροί, συνταξιούχοι, άνεργοι)
€45 Eνιαίο Eισιτήριο (ανά άτομο για παρακολούθηση 5 παραστάσεων. Ισχύει μόνο για το κανονικό εισιτήριο)

Διάρκεια: Για τις διάρκειες των παραστάσεων ενημερωθείτε πιο κάτω στις πληροφορίες της κάθε παραγωγής


Παραγωγός/Διοργανωτής


Πληροφορίες:

Πέντε υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου παραγωγές από διακεκριμένα θεατρικά σχήματα, με σύγχρονη προσέγγιση στο αρχαίο ελληνικό δράμα, συμμετέχουν στη φετινή επετειακή 25η διοργάνωση του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος» και παρουσιάζουν τις παραστάσεις τους στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου, στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’ και στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου:

● ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Ντιέγκο ντε Μπρέα
Παραγωγή: Εθνικό Θέατρο Σεράγεβο και Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου MESS, Βοσνία Ερζεγοβίνη
● ΗΛΕΚΤΡΑ.25, βασισμένο στο έργο των Σοφοκλή και Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Ρικάρντο Ινιέστα
Παραγωγή: Atalaya Teatro, Ισπανία
● ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη
Παραγωγή: Θέατρο Πορεία, Ελλάδα
● ΕΛΕΝΗ του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου
Παραγωγή: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
● ΑΙΑΣ του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Αργύρη Ξάφη
Παραγωγή: Εθνικό Θέατρο Ελλάδας

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ 21:00 │Προσέλευση στο θέατρο πριν από τις 20:15


Περισσότερες Πληροφορίες:

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2022
-------------------------------------------------------------

ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ του Σοφοκλή
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΕΡΑΓΕΒΟ & ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ MESS, Βοσνία και Ερζεγοβίνη

 

▪ Τετάρτη, 6 Ιουλίου │ Αρχαίο Ωδείο Πάφου
▪ Παρασκευή, 8 Ιουλίου │ Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’, Λευκωσία

 

Το Εθνικό Θέατρο του Σεράγεβο και το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου MESS παρουσιάζουν τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή, το εμβληματικότερο ίσως δράμα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου Σλοβένου σκηνοθέτη Ντιέγκο ντε Μπρέα.

Η πόλη της Θήβας πλήττεται από λοιμό, οι πολίτες της πεθαίνουν και κανείς δεν γνωρίζει πώς να βάλει ένα τέλος σε αυτό. Ο βασιλιάς Οιδίποδας αναζητά να εξακριβώσει την αιτία και ζητά χρησμό από το μαντείο των Δελφών. Ο χρησμός του Απόλλωνα προβλέπει πως η πόλη θα σωθεί μόλις βρεθεί ο υπαίτιος για τον θάνατο του βασιλιά Λάιου και εκδιωχθεί από την πόλη. Ο βασιλιάς αποφασίζει να εξιχνιάσει το μυστήριο και ξετυλίγει ένα κουβάρι φρικτών αποκαλύψεων. Ο παλιός χρησμός επαληθεύτηκε. Όσο κι αν ο Οιδίποδας προσπάθησε να αποφύγει το πεπρωμένο του, κάθε πράξη του τον οδήγησε προς αυτό. Τώρα, ο μόνος δρόμος που του μένει είναι αυτός της εξορίας.

Στο επίκεντρο της σοφόκλειας τραγωδίας τίθεται το άτομο σε σχέση με την προσωπική του ελευθερία, την εξουσία, την κοινωνία και τη θεϊκή βούληση. Ο Ντιέγκο ντε Μπρέα τονίζει, μέσα από τη σκηνοθετική του προσέγγιση, την ψυχρότητα, τις κακουχίες, τη βαρβαρότητα και το κακό που πηγάζει από τους ανθρώπους σαν από το κουτί της Πανδώρας. Πάντα νέο, απροσδόκητο και πιο βάναυσο από πριν. Γιατί το κακό δεν έρχεται ποτέ μόνο του.

▪ Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους
▪ Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 17 ετών
Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Μπράτολιουμπ Κλάιτς
Διασκευή/Σκηνοθεσία/Σκηνικά: Ντιέγκο ντε Μπρέα
Δραματουργία: Τζέινα Χότζιτς
Κοστούμια: Μπλάγκοϊ Μίτσεβσκι
Σχεδιασμός φωτισμών: Μοάμεντ Σάκοβιτς
Σχεδιασμός ήχου: Ντάνκο Μπέβαντα

Διανομή:

Ντίνο Μπάιροβιτς (Οιδίποδας), Μεχίντα Μουσλίοβιτς (Ιοκάστη), Ντάμιρ Τσόμπο (Κρέων/Βοσκός), Ίζουντιν Μπάιροβιτς (Τειρεσίας), Ντάμιρ Μάσιτς (Ιερέας/Χορός/Βοσκός), Έμιρ Φέιζιτς (Αγγελιοφόρος)

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

 

ΗΛΕΚΤΡΑ.25 βασισμένο στο έργο των Σοφοκλή και Ευριπίδη

ΑTALAYA TEATRO, Ισπανία

 

▪ Σάββατο, 16 Ιουλίου │ Αρχαίο Ωδείο Πάφου

▪ Δευτέρα, 18 Ιουλίου │ Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’, Λευκωσία

 

Με αφετηρία τις δύο ομώνυμες τραγωδίες του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, η Ηλέκτρα.25 από το Atalaya Teatro της Ισπανίας ανασυνθέτει τον κύκλο της βίας (θάνατος-εκδίκηση-θάνατος) που διαιωνίζεται στον Οίκο των Ατρειδών και δραματοποιεί ένα από τα πιο ζοφερά επεισόδια του μύθου: την εκδίκηση για τη δολοφονία του Αγαμέμνονα που διέπραξαν η Κλυταιμνήστρα και ο Αίγισθος.

 

Η Ηλέκτρα διατηρεί ζωντανή την ανάμνηση του φόνου του πατέρα της και παρακαλεί τους θεούς να βοηθήσουν στην τιμωρία των δολοφόνων του. Η επιστροφή του αδελφού της, του εξόριστου Ορέστη, αναπτερώνει τον πόθο της για εκδίκηση και δρομολογεί το έργο της τιμωρίας, που θα κορυφωθεί με την πράξη της μητροκτονίας. Μια εκδίκηση που ήταν και συνεχίζει να είναι η πηγή πολλών συγκρούσεων σε όλη την ιστορία της Ανθρωπότητας.

 

Η Ηλέκτρα.25 αναδημιουργεί μια «γέφυρα» ανάμεσα στην Ηλέκτρα των τραγικών ποιητών της αρχαιότητας και των σύγχρονων δραματουργών που την προσάρμοσαν στον 20ό αιώνα: τον Χόφμανσταλ και τον Σαρτρ. Εισάγοντας επί μέρους καινοτομίες, τόσο στην προσέγγιση του ίδιου του μύθου, όσο και στην επί σκηνής παρουσίασή του, ο Ρικάρντο Ινιέστα ενισχύει τον ρόλο του Χορού στις διάφορες μορφές του και χρησιμοποιεί ήχους παραδοσιακής μουσικής για να αναδείξει την ανθρώπινη και οικουμενική διάσταση των ηρώων.

 

▪ Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους
Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 13 ετών

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία/Δραματουργική επεξεργασία/Σκηνικός χώρος: Ρικάρντο Ινιέστα

Σκηνοθεσία Χορού: Μάργα Ρέγιες

Μουσική σύνθεση/Ενορχήστρωση: Λουίς Ναβάρο

Μουσική: δημοφιλή λαϊκά θέματα από Βαλκάνια, Ιταλία, Λευκορωσία

Κοστούμια: Κάρμεν δε Χίλες, Φλόρες δε Χίλες

Χορογραφία: Χουάνα Κασάδο, Λουθία Γιού

Σχεδιασμός φωτισμών: Αλεχάνδρο Κονέσα

Ηχητικό τοπίο: Εμίλιο Μοράλες

Οργάνωση παραγωγής: Βικτόρια Βιγιάλτα

Παραγωγή: Φρανθέσκα Λούπο

 

Διανομή:

Σίλβια Γκαρθόν (Ηλέκτρα), Μαρία Σανθ (Κλυταιμνήστρα), Λιντιά Μοντουί (Χρυσόθεμις), Ραούλ Βέρα (Αίγισθος), Εμανουέλ Γκαρθία (Ορέστης), Γκαράθι Αλντασόρο (Χορός), Ιμάσουλ Ροντρίγκεθ (Χορός), Άνχελα Γκονθάλεθ (Χορός)

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

 

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ του Αισχύλου
ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ, Ελλάδα

▪ Παρασκευή, 22 Ιουλίου │ Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

▪ Σάββατο, 23 Ιουλίου │ Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

 

Το Θέατρο Πορεία συμμετέχει στη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ με την αριστουργηματική τραγωδία του Αισχύλου, Προμηθέας Δεσμώτης, σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, με ένα εκλεκτό επιτελείο πρωταγωνιστών και τον Γιάννη Στάνκογλου στον ρόλο του Προμηθέα.

 

Στην τραγωδία, ο Αισχύλος πραγματεύεται την αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα, να υποκύψει στο θέλημα του «ανελέητου» Διός, υφαίνοντας ένα πεδίο πολλαπλών συγκρούσεων. Ο Προμηθέας ορθώνεται, υπερασπιζόμενος τον άνθρωπο, απέναντι στον απολυταρχικό μηχανισμό μιας θεϊκής τυραννίας και αφυπνίζει το γένος των ανθρώπων προς την κριτική σκέψη, το πάθος για την ελευθερία και την προσωπική τους αυτονομία.

 

Ο Άρης Μπινιάρης, αντλώντας πληροφορίες από τη ρυθμικότητα του κειμένου, συνεχίζει την έρευνά του πάνω στην αρχαία τραγωδία, με τους ηθοποιούς να μεταβολίζουν σε θεατρική δράση τον ήχο και τον ρυθμό του ποιητικού λόγου μέσω του σώματος και της φωνής. Μέσα από ένα παλλόμενο και ζωντανό ηχητικό περιβάλλον, αναδεικνύονται τα πρόσωπα μιας παλιάς, μα πάντα επίκαιρης ιστορίας, με τον Προμηθέα να αποτελεί ένα διαχρονικό σύμβολο αντίστασης. «Μιας ιστορίας που μπορεί να ακουστεί ως σκοτεινό σχόλιο για το παρόν ή ως φωτεινή ελπίδα για το μέλλον», όπως ο ίδιος ο σκηνοθέτης σημειώνει.

 

▪ Με αγγλικούς υπέρτιτλους

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας

Σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης

Μουσική σύνθεση: Φώτης Σιώτας

Σκηνικά: Μαγδαληνή Αυγερινού

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέκος Αναστασίου

Επιμέλεια κίνησης/Χορογραφίες: Εύη Οικονόμου

Σύμβουλος δραματουργίας: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου

Μετρική ανάλυση πρωτοτύπου: Καίτη Διαμαντάκου

Επιστημονική συνεργάτις: Κατερίνα Διακουμοπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Δώρα Ξαγοράρη

Βοηθός σκηνογράφου: Ξένια Παπατριανταφύλλου

Βοηθός ενδυματολόγου: Αλέξανδρος Γαρνάβος

Bοηθός φωτιστή: Ναυσικά Χριστοδουλάκου

Ειδικές κατασκευές/Γλυπτική: Eργαστήριο Δήμητρα Καίσαρη

Επιμέλεια μακιγιάζ: Eύη Ζαφειροπούλου

Διεύθυνση Παραγωγής: Στέλλα Γιοβάνη

Οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής: Βασιλεία Τάσκου, Άννα Πασπαράκη

 

Διανομή:

Γιάννης Στάνκογλου (Προμηθέας), Άρης Μπινιάρης (Κράτος), Κωνσταντίνος Γεωργαλής (Βία/Ακόλουθος Ωκεανού/Ακόλουθος Ερμή), Δαυίδ Μαλτέζε (Ήφαιστος/Ακόλουθος Ωκεανού/Ακόλουθος Ερμή), Αλέκος Συσσοβίτης (Ωκεανός), Νάνσυ Μπούκλη (Ιώ), Ιωάννης Παπαζήσης (Ερμής), Κατερίνα Δημάτη, Γρηγορία Μεθενίτη (Ακόλουθοι Κράτους και Βίας)

 

Χορός (με αλφαβητική σειρά): Δήμητρα Βήττα, Ελένη Βλάχου, Φιόνα Γεωργιάδη, Κατερίνα Δημάτη, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Γρηγορία Μεθενίτη, Δάφνη Νικητάκη, Αλεξία Σαπρανίδου, Θάλεια Σταματέλου

 

Μουσικός επί σκηνής: Σταμάτης Φουσέκης (ηλεκτρικό κοντραμπάσο)

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

 

ΕΛΕΝΗ του Ευριπίδη
ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

▪ Παρασκευή, 29 Ιουλίου │ Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

▪ Σάββατο, 30 Ιουλίου │ Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

 

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος επανέρχεται -μετά από τρία χρόνια- στο Φεστιβάλ και παρουσιάζει την Ελένη του Ευριπίδη, σε μετάφραση Παντελή Μπουκάλα και σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, με μια πλειάδα ηθοποιών και μουσικών επί σκηνής.

 

Γραμμένη λίγο μετά τη συντριπτική ήττα των Αθηναίων στη Σικελική Εκστρατεία, η Ελένη του Ευριπίδη, διακρίνεται, ως έργο, τόσο για τον αντιπολεμικό χαρακτήρα του όσο και για την ανάδειξη αρετών όπως η δύναμη του όρκου και η ευφυΐα, που προσωποποιούνται στη μορφή της κεντρικής ηρωίδας. Αντλώντας από την εκδοχή του μύθου που δημιούργησε ο λυρικός ποιητής Στησίχορος και όχι από την ομηρική, ο Ευριπίδης παρουσιάζει τον Τρωικό Πόλεμο σαν μια σφαγή που έγινε για χάρη ενός «ειδώλου» και όχι για μια πραγματική γυναίκα.

 

Η Ελένη που σχεδόν καταχρηστικά ταξινομείται ως «τραγωδία», διακρίνεται επίσης για τα κωμικά της στοιχεία. Η παραγωγή του ΚΘΒΕ αναδεικνύει τα στοιχεία αυτά μέσα από μια ευφάνταστη σκηνοθετική προσέγγιση, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα εορταστική, μια αντιπολεμική σύρραξη επί σκηνής.

 

▪ Με αγγλικούς υπέρτιτλους

Διάρκεια παράστασης: 110 λεπτά

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Παντελής Μπουκάλας

Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαβασιλείου

Συνεργάτις σκηνοθέτις/Δραματουργία: Νικολέτα Φιλόσογλου

Σκηνικά/Κοστούμια: Άγγελος Μέντης

Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου

Χορογραφία: Δημήτρης Σωτηρίου

Σχεδιασμός φωτισμών: Λευτέρης Παυλόπουλος

Ενορχήστρωση/Μουσική διδασκαλία: Γιώργος Δούσος

Μουσική διδασκαλία: Χρύσα Τουμανίδου

Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα-Μαρία Ιακώβου

Βοηθός σκηνογράφου/ενδυματολόγου: Έλλη Ναλμπάντη

Βοηθός χορογράφου: Σοφία Παπανικάνδρου

Οργάνωση παραγωγής: Αθανασία Ανδρώνη

Οδηγός σκηνής: Μαρίνα Χατζηϊωάννου

 

Διανομή:

Έμιλυ Κολιανδρή (Ελένη), Θέμης Πάνου (Μενέλαος), Αγορίτσα Οικονόμου (Θεονόη), Γιώργος Καύκας (Θεοκλύμενος), Έφη Σταμούλη (Γερόντισσα), Δημήτρης Κολοβός (Αγγελιoφόρος A’), Άγγελος Μπούρας (Αγγελιoφόρος B’), Δημήτρης Μορφακίδης (Τεύκρος), Παναγιώτης Παπαϊωάννου (Θεράπων), Νικόλας Μαραγκόπουλος, Ορέστης Παλιαδέλης (Διόσκουροι)

 

Χορός: Νεφέλη Ανθοπούλου, Σταυρούλα Αραμπατζόγλου, Λουκία Βασιλείου, Μομώ Βλάχου, Ελένη Γιαννούση, Ηλέκτρα Γωνιάδου, Νατάσσα Δαλιάκα, Χρύσα Ζαφειριάδου, Σοφία Καλεμκερίδου, Αίγλη Κατσίκη, Άννα Κυριακίδου, Κατερίνα Πλεξίδα, Μαριάννα Πουρέγκα, Φωτεινή Τιμοθέου, Χρύσα Τουμανίδου

 

Μουσικοί επί σκηνής: Γιώργος Δούσος (φλάουτο, κλαρίνο, σαξόφωνο, καβάλ), Δάνης Κουμαρτζής (κοντραμπάσο), Θωμάς Κωστούλας (κρουστά), Παύλος Μέτσιος (τρομπέτα, ηλεκτρική κιθάρα), Χάρης Παπαθανασίου (βιολί), Μανώλης Σταματιάδης (πιάνο, ακορντεόν)

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

 

ΑΙΑΣ του Σοφοκλή
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

▪ Παρασκευή, 5 Αυγούστου │ Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

▪ Σάββατο, 6 Αυγούστου │ Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

 

Τη σοφόκλεια τραγωδία Αίας, παρουσιάζει το Εθνικό Θέατρο Ελλάδας, σε σκηνοθεσία Αργύρη Ξάφη και με μια διανομή σημαντικών πρωταγωνιστών και συντελεστών.

 

Στην τραγωδία αυτή, που διδάχτηκε περίπου το 440 π.Χ. και διαδραματίζεται στον δέκατο χρόνο του Τρωικού πολέμου, ο Αίας, ο καλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων, μετά τον θάνατο του Αχιλλέα και κατά την «κρίση των όπλων», διεκδικεί τα όπλα του νεκρού ήρωα. Ωστόσο, με απόφαση των Ελλήνων αρχηγών, αυτά δίνονται στον Οδυσσέα. Ο Αίας θίγεται βαθιά από τη μεγάλη αδικία. Θυμωμένος, επιχειρεί να επιτεθεί στους Αχαιούς, όμως η Αθηνά θολώνει το μυαλό του και η φονική του μανία ξεσπάει στα κοπάδια τους. Όταν συνέρχεται και συνειδητοποιεί τι έκανε, η αξιοπρέπειά του έχει πληγεί τόσο, που επιλέγει να αυτοκτονήσει.

 

Ο Αίας, έργο που κατέχει κεντρική θέση ανάμεσα στις σωζόμενες τραγωδίες του Σοφοκλή, γράφτηκε εν καιρώ ειρήνης, ενώ ο Πελοποννησιακός Πόλεμος ήδη επωαζόταν. Ο Αίας, πολεμιστής ισάξιος του Αχιλλέα, καταλήγει θανάσιμος εχθρός των αρχηγών του στρατεύματος και παιχνίδι στα χέρια των θεών, αδυνατώντας να ακολουθήσει το πνεύμα μιας νέας αναδυόμενης εποχής. Πρόκειται για μια τραγωδία που δεν εξιστορεί την πτώση του ήρωα, αλλά την ιδιότυπη, μετά θάνατον, αποκατάσταση και εξύψωσή του.

 

▪ Με αγγλικούς υπέρτιτλους

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Νίκος Α. Παναγιωτόπουλος

Σκηνοθεσία: Αργύρης Ξάφης

Δραματουργική επεξεργασία: Ασπασία-Μαρία Αλεξίου, Αργύρης Ξάφης

Σκηνικά: Μαρία Πανουργιά

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής

Χορογραφία: Χαρά Κότσαλη

Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέκος Αναστασίου

Βοηθός σκηνοθέτις: Μαρία Σαββίδου

Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου

Φωνητική προετοιμασία: Απόστολος Κίτσος

Δραματολόγος παράστασης: Ασπασία-Μαρία Αλεξίου

Α’ βοηθός σκηνοθέτη: Μάγια Κυριαζή

Β’ βοηθός σκηνοθέτη: Βασιλική Αθανασοπούλου

Βοηθός σκηνογράφου: Σοφία Θεοδωράκη

 

Διανομή (με αλφαβητική σειρά):

Δημήτρης Ήμελλος (Οδυσσέας), Δέσποινα Κούρτη (Αθηνά), Τάσος Μικέλης (Ευρυσάκης), Γιάννης Νταλιάνης (Μενέλαος), Εύη Σαουλίδου (Τέκμησσα), Στάθης Σταμουλακάτος (Αίας), Χρίστος Στυλιανού (Τεύκρος), Νίκος Χατζόπουλος (Αγαμέμνων)

 

Χορός: Ασημίνα Αναστασοπούλου, Δημήτρης Γεωργιάδης, Αφροδίτη Κατσαρού, Ερατώ Καραθανάση, Φάνης Κοσμάς, Λάμπρος Κωνσταντέας, Ευσταθία Λαγιόκαπα, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Ειρήνη Μπούνταλη, Φώτης Στρατηγός

 

Μουσικοί επί σκηνής: Μάνος Βεντούρας (κόρνο), Σπύρος Βέργης (τρομπόνι), Μενέλαος Μωραΐτης (τούμπα)

 

_______________________________________________

 

 

▪ Πληροφορίες: 7000 2414 │ www.greekdramafest.com

 

Έναρξη παραστάσεων στις 21:00 │ Προσέλευση στο θέατρο πριν από τις 20:15

Συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 45 – 60 λεπτά πριν από την έναρξη της παράστασης, για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού. Μετά την έναρξη της παράστασης, η είσοδος στο θέατρο δεν επιτρέπεται.

 

Τιμές εισιτηρίων:

€12 κανονικό

€8 μειωμένο (μαθητές, φοιτητές, εθνοφρουροί, συνταξιούχοι, άνεργοι)

€45 ενιαίο (ανά άτομο για παρακολούθηση πέντε παραστάσεων)

€10 για ομαδικές κρατήσεις (άνω των 10 ατόμων ανά παράσταση) στο ticketing@soldoutticketbox.com

 

Δωρεάν είσοδος:

▪ ΑμεΑ, κατόπιν έγκαιρης κράτησης δελτίου ελευθέρας εισόδου στο τηλ. 70002414 (τουλάχιστον πέντε ημέρες πριν από την κάθε παράσταση). Απαραίτητη η προσκόμιση της κάρτας στην είσοδο.

▪ Μέλη του ΚΚΔΙΘ, κατόπιν έγκαιρης τακτοποίησης της συνδρομής μέλους για το 2022 και χρήσης του προσωπικού κωδικού για την απαραίτητη κράτηση εισιτηρίου.

_______________________________________________

 

Για τη διευκόλυνση του κοινού από τη Λευκωσία, θα προσφερθεί μεταφορά με λεωφορεία στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, για την παρακολούθηση των παραστάσεων:

Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου (Θέατρο Πορεία, Ελλάδα), στις 22 και 23 Ιουλίου

Ελένη του Ευριπίδη (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος), στις 29 και 30 Ιουλίου

Αίας του Σοφοκλή (Εθνικό Θέατρο Ελλάδος), στις 5 και 6 Αυγούστου

 

Κόστος εισιτηρίου λεωφορείου: €3.00 (με επιστροφή)

Απαραίτητη η αγορά του εισιτηρίου λεωφορείου μαζί με το εισιτήριο της παράστασης, 10 ημέρες νωρίτερα, λόγω καθορισμένου αριθμού λεωφορείων.

 

Ώρα αναχώρησης 18:30

(χώρος στάθμευσης απέναντι από το Κέντρο Χειροτεχνίας στη λεωφόρο Αθαλάσσας)

 

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

 

► ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΘΕΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ:

H επίδειξη σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή των εισιτηρίων κατά τον έλεγχο.

H προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών που πιστοποιούν την ιδιότητά σας, εάν έχετε επιλέξει εισιτήρια ειδικής εκπτωτικής/μειωμένης τιμής.

Η συμμόρφωση προς τις υποδείξεις του προσωπικού ασφαλείας και εξυπηρέτησης του κοινού.

 

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ:

H είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη της παράστασης.

Το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφίμων και ποτών μέσα στο θέατρο.

Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Η λήψη φωτογραφιών με ή χωρίς φλας, η μαγνητοφώνηση ή/και μαγνητοσκόπηση μέρους ή ολόκληρης της παράστασης.

Η μετακίνηση θεατών σε καθίσματα άλλα από αυτά που αναγράφονται στα εισιτήριά τους.

 

ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ:

Η έγκαιρη προαγορά εισιτηρίων για την αποφυγή συνωστισμού στα ταμεία των θεάτρων, πριν από την έναρξη της παράστασης.

Η χρήση ατομικής προστατευτικής μάσκας.

Οι θεατές να έχουν μαζί τους ατομικό κάθισμα (μαξιλαράκι).

Η αποφυγή συγχρωτισμού από τους θεατές στους κοινόχρηστους χώρους των θεάτρων.

 

□ Πληροφορίες για την παρακολούθηση παραστάσεων στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου:

Το κοινό προτρέπεται να μεταβεί στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου τουλάχιστον 60 λεπτά πριν από την έναρξη της παράστασης. Με την πλήρωση των θέσεων στάθμευσης στον αρχαιολογικό χώρο, η είσοδος επιπλέον ιδιωτικών αυτοκινήτων απαγορεύεται. Η στάθμευση των υπόλοιπων ιδιωτικών αυτοκινήτων θα γίνεται στον Άγιο Ερμογένη, απ’ όπου το κοινό θα μεταφέρεται με λεωφορεία στον χώρο του θεάτρου. Τελευταία διαδρομή λεωφορείου, για τη μεταφορά των θεατών από τον χώρο στάθμευσης Αγίου Ερμογένη στον χώρο του θεάτρου, στις 20:40. Μετά την τελευταία διαδρομή, οι θεατές θα μεταβαίνουν οδοιπορικώς στο θέατρο.

 

Πληροφορίες για την παρακολούθηση παραστάσεων στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου:

Η είσοδος για το Αρχαίο Ωδείο βρίσκεται στην Οδό Γαλατειανής, από τον κυκλικό κόμβο του Kings Avenue Mall προς το λιμανάκι της Κάτω Πάφου (Λεωφόρος Απ. Παύλου).


Ασφαλείς Τρόποι Πληρωμής
Εισιτήρια Πωλούνται

Η SoldOut Tickets ανήκει στην S.S.A Soldout Ltd και είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία παροχής υπηρεσιών έκδοσης και διάθεσης εισιτηρίων για τους παραγωγούς, διοργανωτές και τους χώρους εκδηλώσεων και ενεργεί αποκλειστικά ως μεσάζων μεταξύ του παραγωγού και του αγοραστή των εισιτηρίων.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Χρησιμοποιούμε cookies για σωστή πλοήγηση και λειτουργία ιστότοπου και για στατιστικούς και αναλυτικούς σκοπούς. Μπορείτε να επιλέξετε τις κατηγορίες cookie που θέλετε να διαχειριστείτε μέσω των Ρυθμίσεων Cookies ανά πάσα στιγμή. Διαμορφώστε τις Ρυθμίσεις Cookies πριν συνεχίσετε. Για να μάθετε περισσότερα, διαβάστε την Πολιτική Cookies της ιστοσελίδας μας