>
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2016

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2016

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2016

Πού: ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΛΕΜΕΣΟΣ & ΠΑΦΟΣ

Πότε: 03/07/2016 - 30/07/2016

Εισιτήρια: €10 & €5 (μαθητές, φοιτητές, εθνοφρουροί, συνταξιούχοι, άνεργοι)


Πληροφορίες:

ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ|ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ,ΧΟΗΦΟΡΟΙ|ΠΛΟΥΤΟΣ|ΟΡΕΣΤΕΙΑ|ΑΝΤΙΓΟΝΗ
ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ για Μέλη ΚΚΔΙΘ με επίδειξη κάρτας μέλους ΙΤΙ 2016 και για ΑμεΑ, με την προσκόμιση της κάρτας στην είσοδο
Έναρξη παραστάσεων στις 9:00μ.μ. | Προσέλευση στο θέατρο πριν από τις 8:45μ.μ.


Video

Περισσότερες Πληροφορίες:

Ε.Θ.Α.Λ. (ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ), ΚΥΠΡΟΣ

ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ του Αριστοφάνη

Κυριακή 3 Ιουλίου │Αρχαίο Ωδείο Πάφου [επίσημη έναρξη Φεστιβάλ]

Σάββατο 9 Ιουλίου│Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

Δευτέρα 11 Ιουλίου│Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄, Λευκωσία

Με την πολύπλευρη και πολυεπίπεδη κωμωδία του Αριστοφάνη, Θεσμοφοριάζουσες, παραγωγή της ΕΘΑΛ, ανοίγει η φετινή αυλαία του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος». Οι γυναίκες θέλοντας να ξεμπερδεύουν από τον μισογύνη Ευριπίδη, καθώς έχουν προσβληθεί μέσα από τα έργα του, εκμεταλλεύονται την κάλυψη που τους παρέχουν τα Θεσμοφόρια και αποφασίζουν να θέσουν σε κίνηση σχέδιο εξόντωσης του ποιητή. Μοναδικός τρόπος για να αποτρέψει τον κίνδυνο ο Ευριπίδης είναι να στείλει στη γιορτή, άβατη για τους άνδρες, έναν δικό του άνθρωπο ντυμένο γυναικεία, για να τον υπερασπίσει. Τη δύσκολη αυτή αποστολή αναλαμβάνει ο Μνησίλοχος. Κατά την ενθουσιώδη προσπάθειά του να δικαιώσει τον Ευριπίδη, ο Μνησίλοχος προδίδει τον ανδρισμό του και τα πράγματα περιπλέκονται.

Στις Θεσμοφοριάζουσες, οι οποίες αποτελούν μια από τις τρεις σωζόμενες «γυναικείες» κωμωδίες του Αριστοφάνη, σκιαγραφείται με χιούμορ και ειρωνεία η ανθρώπινη αδυναμία.

▪ Με αγγλικούς και ρωσικούς υπέρτιτλους

Μετάφραση: Κωστής Κολώτας

Σκηνοθεσία: Μηνάς Τίγκιλης

Σκηνικά/Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής

Σχεδιασμός φωτισμών: Παναγιώτης Μανούσης

Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Ζαχαρίου

Χορογραφίες: Λάμπρος Λάμπρου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Θεοδώρα Βήχα

Βοηθός  Χορογράφου: Έλενα Γαβριήλ

Διανομή:

Κώστας Βήχας (Μνησίλοχος), Παναγιώτης Λάρκου (Ευριπίδης), Φίλιππος Σοφιανός (Αγάθωνας), Ευτύχιος Πουλλαΐδης (Κλεισθένης), Μαρίνος Ρωμαίος Καλότυχος (Θεράπων Αγάθωνα, Τοξότης),  Μέλανη Στέλιου (Κηρύκαινα), Πάολα Χατζηλαμπρή (Γυναίκες Α, Β, Γ), Ήβη Νικολαΐδου (Γυναίκες Α, Β, Γ), Θέμις Ππολού (Γυναίκες Α, Β, Γ), Μικαέλλα Θεοδουλίδου (Ελάφιον Α΄), Έλενα Χειλέτη (Ελάφιον Β΄), Βαρβάρα Χριστοφή  (Ελάφιον Β΄), Έλενα Γαβριήλ, Στέφανη Μαυροκορδάτου

___________________________________________________________________________________________

KREFELD UND MÖNCHENGLADBACH THEATRE gGmbH, ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ, ΧΟΗΦΟΡΟΙ του Αισχύλου

Τρίτη 5 Ιουλίου│Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

Πέμπτη 7 Ιουλίου│Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄, Λευκωσία

Το Θέατρο του Κρέφελντ και Μενχενγκλάντμπαχ, το μεγαλύτερο θέατρο στην κάτω περιοχή του Ρήνου στα δυτικά της Γερμανίας, παρουσιάζει τις δύο τραγωδίες, Αγαμένων και Χοηφόροι, της αισχύλειας τριλογίας Ορέστεια σε σκηνοθεσία Ματίας Γκερτ και σε μετάφραση Πέτερ Στάιν.

Ο Αγαμέμνων επιστρέφει στο Άργος νικητής, έπειτα από τον δεκαετή Τρωϊκό πόλεμο. Εκεί η Κλυταιμνήστρα, μητέρα του Ορέστη, σύζυγος του Αγαμέμνονος και ερωμένη του Αίγισθου, τον υποδέχεται ως νικητή και τον δολοφονεί με την είσοδό του στο παλάτι, χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς, παίρνοντας εκδίκηση για τη θυσία της κόρης τους Ιφιγένειας, αλλά και εξασφαλίζοντας στον Αίγισθο τον θρόνο του Άργους. Στη δεύτερη τραγωδία της τριλογίας, Χοηφόροι, ο εξόριστος Ορέστης επιστρέφει στο σπίτι του για να εκδικηθεί τον φόνο του πατέρα του.

Ο Αισχύλος αποκωδικοποιεί βαθιές πραγματικότητες της ανθρώπινης ψυχής και της ανθρώπινης σκέψης.

▪ Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

Μετάφραση: Πέτερ Στάιν

Σκηνοθεσία: Ματίας Γκερτ

Σκηνικά: Γκαμπριέλε Τρίντσεκ

Κοστούμια: Σιμπίλλε Γκέντεκε

Μουσική: Γιερκ Όστερμαϊερ

Χορογράφος: Νόρπερτ Νορτ

Δραματουργός/Διευθυντής Παραγωγής: Μάρτιν Βέρινγκερ

Διευθυντής Σκηνής: Πέτρα Χάκμπαρτ

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σάσια Μέυ

Διανομή:

Εύα Σποττ (Κλυταιμνήστρα), Γιόαχιμ Χένσκε (Αγαμέμνων, Χορός Γερόντων Αργείων), Χέλεν Βεντ (Κασσάνδρα, Χορός Σκλάβων Γυναικών), Μπρούνο Βίντσεν (Αίγισθος, Χορός Γερόντων Αργείων), Κορνέλιους Γκέμπερτ (Ορέστης, Χορός Γερόντων Αργείων), Έστερ Κάιλ (Ηλέκτρα, Δούλος), Ρόννυ Τόμισκα (Πυλάδης, Χορός Γερόντων Αργείων), Γιόναταν Χούττερ (Χορός Γερόντων Αργείων), Άντριαν Λίνκε (Χορός Γερόντων Αργείων), Πάουλ Στάινπαχ (Χορός Γερόντων Αργείων), Κρίστοφερ Βίντγκενς (Αγγελιαφόρος, Χορός Γερόντων Αργείων ), Λένα Άϊκενπους (Δούλος, Χορός Σκλάβων Γυναικών, Τροφός), Πάουλα Έμμριχ (Χορός Σκλάβων Γυναικών)

___________________________________________________________________________________________

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ

ΠΛΟΥΤΟΣ του Αριστοφάνη

Τρίτη 19 Ιουλίου│Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄, Λευκωσία

Παρασκευή 22 Ιουλίου│Αρχαίο Ωδείο Πάφου

Σάββατο 23 Ιουλίου│Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

Η νεοσύστατη θεατρική ομάδα «Φτωχολογιά» παρουσιάζει την τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη, τη σάτιρα του ποιητή πάνω στο ανθρώπινο όνειρο για τα πλούτη. Ο Χρεμύλος, πνιγμένος στα χρέη, αναζητά στο Μαντείο των Δελφών χρησμό για τον σωστό τρόπο να μεγαλώσει το γιο του. Στο δρόμο της επιστροφής συναντά τον τιμωρημένο από τον Δία, Πλούτο, ο οποίος τυφλώθηκε μικρός για να μη ξεχωρίζει δίκαιους και άδικους και να μοιράζει τα πλούτη αδιακρίτως. Με τη συμβολή του Χρεμύλου και του δούλου του Καρίωνα, ο Πλούτος ξαναβρίσκει το φως του και αναλαμβάνει να αποδώσει κοινωνική δικαιοσύνη. Ενώ όλοι σπεύδουν να επωφεληθούν, παρεμβαίνει η Πενία και προσπαθεί να πείσει πως ο πλούτος δεν φέρνει ποτέ την ευτυχία.

Στον Πλούτο ο Αριστοφάνης σχολιάζει τις πάντα επίκαιρες κοινωνικές ανισότητες, διακωμωδεί την άδικη κατανομή του πλούτου, αλλά και την διαφθορά.

▪ Με αγγλικούς υπέρτιτλους

Απόδοση/Δραματουργική Επεξεργασία/Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος

Σκηνικά/Κοστούμια: Μαρίνα Χατζηλουκά

Μουσικοί επί σκηνής: Gav TheBand

Χορογραφία: Εύα Καλομοίρη

Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Πετεινάρης

Βοηθός σκηνοθέτη: Έλενα Γεωργιάδου

Βοηθός σκηνογράφου: Σουζάνα Τουμάζου

Φωτογραφίες: Μιχάλης Γεωργιάδης

Διανομή:

Δημήτρης Αντωνίου (Χρεμύλος), Γιάννης Μίνως (Καρίων), Μαρίνα Βρόντη (Πενία), Βαλεντίνος Κόκκινος (Πλούτος), Βασίλης Χαραλάμπους (Βλεψίδημος, Συκοφάντης, Γερόντισσα, Ερμής), Ηρόδοτος Μιλτιάδους (Γυναίκα Χρεμύλου, Δίκαιος, Νέος, Ιερέας),  Τζωρτζίνα Τάτση (Χορός) 

___________________________________________________________________________________________

DE ROOVERS, ΒΕΛΓΙΟ

ΟΡΕΣΤΕΙΑ, βασισμένη στον Αισχύλο

Δευτέρα 25 Ιουλίου│Αρχαίο Ωδείο Πάφου

Τετάρτη 27 Ιουλίου│Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄, Λευκωσία

Το βελγικό θεατρικό σχήμα de Roovers συμμετέχει για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ παρουσιάζοντας την παραγωγή Ορέστεια. Η τριλογία Ορέστεια, το τελευταίο και σπουδαιότερο έργο του Αισχύλου, έχει χαρακτηριστεί ως «το μεγαλύτερο επίτευγμα της ανθρώπινης σκέψης». Τρεις φόνοι, τρεις ένοχοι, οι δαίμονές τους, η μοίρα τους και τα ηθικά τους διλήμματα αποτελούν τον φαύλο κύκλο της εκδίκησης, τον οποίο διακόπτει μια νέα τάξη πραγμάτων. Η αρχή «οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος» αντικαθίσταται από μια διαφορετική μορφή δικαιοσύνης, το δικαστήριο. Έχοντας ως βάση την αισχύλεια τριλογία σε μετάφραση στα αγγλικά του σπουδαίου ποιητή Ted Hughes και στα ολλανδικά του Berard Dewulf, η ομάδα του de Roovers διάνθισε την παράσταση με αποσπάσματα σύγχρονων συγγραφέων.

▪ Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

Μετάφραση στα αγγλικά: Τεντ Χιουζ

Μετάφραση στα ολλανδικά: Μπερνάρντ Ντεβόλφ

Διασκευή/Σκηνοθεσία: de Roovers

Μουσική σύνθεση/Διεύθυνση χορωδίας: Πέτερ Σπάπεν

Σκηνικά/Φωτογραφία: Στεφ Στέσσελ

Κοστούμια: Pynoo

Φωτισμοί: Μπερτ Βερμέλεν, Στεφ Στέσσελ

Ηχητικό τοπίο: Έρικ Έγκελς

Βίντεο: Γκι Βαντεμπρίλ

Τεχνικοί για ήχο, φώτα και πολυμέσα: Φρανγκ Χάασεβουτς, Μπεν Μπόννερ, Βιμ Μπερνάαρς

Διανομή:

Ρόμπι Κλέιρεν (Αγαμέμνων, Απόλλων), Σάρα Ντε Μπόσσερε (Κασσάνδρα, Ηλέκτρα, Αθηνά), Λουκ Νούιενς (Κήρυκας, Αίγισθος, Ερινύες), Σόφι Σέντε (Χορός), Ίλσε Ουτερλίντεν (Κλυταιμνήστρα, Ερινύες), Γερούν Βάντερ Βεν (Φύλακας, Ορέστης), Τραγούδι/χορωδία: Κερτ Μπεχέιντ, Πέτερ Πάιπε, Έβα Τούλκενς, Ίρις Μπεραρντόκκο, Φρε Μάντου, Σάρα Ράας, Βάλερι Μέρτενς, Φλόρις Λάμμενς, Άστριντ Άννικααρτ

___________________________________________________________________________________________

5η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ, ΕΛΛΑΔΑ

ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή

Παρασκευή 29 Ιουλίου│Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

Σάββατο 30 Ιουλίου│Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

Τη σοφόκλεια τραγωδία Αντιγόνη, μια διαχρονική κριτική στην αλαζονεία της εξουσίας, παρουσιάζει η 5η Εποχή Τέχνης, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, σε νέα μετάφραση της Παναγιώτας Πανταζή, επιχειρώντας μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση της κορυφαίας τραγωδίας, μέσα σε ένα ποιητικό εικαστικό περιβάλλον επενδυμένο με σύγχρονη μουσική του Σταύρου Γασπαράτου.

Στην Αντιγόνη, κείμενο βαθύτατα πολιτικό, η ανάγκη του ελεύθερου ανθρώπου να ζει σύμφωνα με το προσωπικό σύστημα αξιών του, συγκρούεται με την ισχύ μιας αυθαίρετης και αλαζονικής εξουσίας. Και, αλήθεια, ποιος και πώς μπορεί να εκφράζει το σύνολο, ώστε να είναι νόμιμη και αποδεκτή η εξουσία του; Η Αντιγόνη αποφασίζει να θάψει τον αδελφό της, θέτοντας την τιμή των Θεών και τους άγραφους νόμους της καρδιάς υπεράνω των νόμων των ανθρώπων.

▪ Με αγγλικούς υπέρτιτλους

Μετάφραση: Παναγιώτα Πανταζή

Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης

Σκηνικά/Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού

Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος

Επιμέλεια κίνησης: Έλενα Γεροδήμου

Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Λαμπρόπουλος

Διανομή:

Ιωάννα Παππά (Αντιγόνη), Νικήτας Τσακίρογλου (Κρέων), Ελένη Ζαραφίδου (Ισμήνη, Πολίτης της Θήβας), Σταύρος Ζαλμάς (Φύλακας, Άγγελος), Γιώργος Παπαπαύλου (Αίμων, Πολίτης της Θήβας), Νίκος Αρβανίτης (Τειρεσίας), Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου (Ευρυδίκη, Πολίτης της Θήβας), Κώστας Φαλελάκης (Εξάγγελος, Πολίτης της Θήβας), Κώστας Βελέντζας, Μάνος Καρατζογιάννης, Γιώργος Νούσης (Πολίτες της Θήβας)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σημειώσεις:

1. Για τη διευκόλυνση του κοινού από τη Λευκωσία, θα προσφερθεί δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία για την παρακολούθηση των δύο παραστάσεων της Αντιγόνης στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, στις 29 και 30 Ιουλίου.

Ώρα αναχώρησης 18:30 [χώρος στάθμευσης απέναντι από το Κέντρο Χειροτεχνίας στη λεωφόρο Αθαλάσσας].

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 7000 2414 μέχρι τις 25 Ιουλίου 2016.

2. Το κοινό που θα παρακολουθήσει παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου προτρέπεται να μεταβεί στον χώρο τουλάχιστον 45 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης. Η στάθμευση αυτοκινήτων θα γίνεται στον Άγιο Ερμογένη, απ’ όπου το κοινό θα μεταφέρεται με λεωφορεία στο χώρο του θεάτρου. Τελευταία διαδρομή λεωφορείου για την μεταφορά των θεατών από τον χώρο στάθμευσης στον χώρο του θεάτρου στις 20:45.


Ασφαλείς Τρόποι Πληρωμής
Εισιτήρια Πωλούνται

Η SoldOut Tickets ανήκει στην S.S.A Soldout Ltd και είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία παροχής υπηρεσιών έκδοσης και διάθεσης εισιτηρίων για τους παραγωγούς, διοργανωτές και τους χώρους εκδηλώσεων και ενεργεί αποκλειστικά ως μεσάζων μεταξύ του παραγωγού και του αγοραστή των εισιτηρίων.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Χρησιμοποιούμε cookies για σωστή πλοήγηση και λειτουργία ιστότοπου και για στατιστικούς και αναλυτικούς σκοπούς. Μπορείτε να επιλέξετε τις κατηγορίες cookie που θέλετε να διαχειριστείτε μέσω των Ρυθμίσεων Cookies ανά πάσα στιγμή. Διαμορφώστε τις Ρυθμίσεις Cookies πριν συνεχίσετε. Για να μάθετε περισσότερα, διαβάστε την Πολιτική Cookies της ιστοσελίδας μας